- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tvaroh odtučněný průměr | 200 |
Tvaroh tvrdý průměr | 160 |
Vejce celé (syrové) | 50 |
Mouka pohanková | 100 |
Mouka pšeničná hrubá | 130 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 50 |
Broskev | 150 |
Dochucovadla:
skořice, hmotnost hotového pokdmu 700 g, 1 menší ks cca 50 g
Energetická hodnota celkem: 6163 kJ
Bílkoviny (g): 98,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 239,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 74,
Vláknina (g): 11,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1541 kJ
Bílkoviny (g): 24.5, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 59.8, SAFA (g): 1, Cukry (g): 18.5, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Vejce rozmícháme s tvarohem, přidáme cukr, skořici a oba druhy mouky, vypracujeme těsto. Broskve vypeckujeme a překrájíme na menší kousky. Broskve balíme do těsta a knedlíky dáme do vroucí vody. Vaříme cca 10 minut. Podáváme se strouhaným tvarohem nebo jogurtem. Dle chuti můžem přidat i trochu rozpuštěného másla.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.